Arrangementer og kurser Medlemsarrangementer efterår 2018

En aften på ARoS med ÅLF

Hvordan kan kemiundervisning tænkes ind i et museumsbesøg på ARoS, og hvad er ARTiFAKTi for en størrelse? Mød museets udvikler af formidlingstiltag til børn og unge, Anne Mette Høncke og få inspiration til nye måder at tænke undervisning sammen med et klassebesøg på et kunstmuseum som ARoS.
Rundvisning på ARoS

Oplægget har til hensigt at præsentere deltagerne for den strategi, der ligger bag museets formidling af kunst til børn og unge samt introducere eksisterende og kommende tiltag relevant for undervisningssammenhænge. Målet er derved også at skærpe deltagernes interesse i at bruge museet som et aktiv i forbindelse med understøttende undervisning. De seneste år har formidlingsafdelingen på ARoS eksempelvis bl.a. fokuseret på at synliggøre de flerfagligheder, den faste samling såvel som de aktuelle udstillinger rummer, og som derfor er med til at gøre et museumsbesøg relevant for en bred skare af undervisningsfag og på samme tid åbne elevernes øjne for kunstens spændvidde, dens forskellige afskygninger og utallige referencer. Oplægget vil således komme omkring konkrete eksempler på arbejdet med formidling, så det bliver både vedkommende, relevant samt fagligt interessant samtidig med at deltagerne får inspiration til egen praksis med hjem.

Program

17.00: Ankomst og anvisning til Salonen, hvor museets Formidlingsudvikler, Børn og Unge: Anne Mette Høncke byder velkommen og holder oplæg om museets formidlingsarbejde i undervisningssammenhænge – i teori og praksis.

17.45: Omvisning i udvalgte værker fra samlingen og den aktuelle særudstilling Agnes Slott-Møller med særligt fokus på undervisning for folkeskoleelever.

18.45: Dagens ret i caféen.

20.00: Museet /udstillingerne på egen hånd.

22.00 tak for i aften – museet lukker.

Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 20. november.

Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser - først til mølle. 

Arrangementet er kun for aktive medlemmer i Århus Lærerforening.

Tidspunkt: Onsdag den 28. november kl. 17.00 - 22.00

Sted: ARoS, Aros Allé 2, 8000 Aarhus C