Arrangementer og kurser Seniorarrangementer

Besøg på Det Ny Universitetshospital

32 deltagere fik den 6. april en spændende gennemgang af tilblivelsen af DNU.
DNU

Af Karsten Levinsen Foto herover: Projektafdelingen for DNU

Det har været en lang proces, som startede, da der var noget der hed amter.  Amtet havde planlagt er byggeri til ca. 9 milliarder, men det blev reduceret til 6,4 milliarder.

Det er dog stadig et kæmpestort byggeri, som samler hospitalerne i Århus i Skejby.

Vi kunne dog ikke bevæge os rundt på byggepladsen, da det kræver et sikkerhedskursus. Men vi fik et glimrende overblik ved hjælp af modeller og plancher.

Størrelsen kan illustreres med, at afstanden fra den ene ende til den anden er som fra banegården til domkirken, og byggeriet dækker et areal på størrelse med indre by.

En ting er at koordinere byggeriet, men samtidig skal de forskellige kulturer på de forskellige hospitaler også lære at samarbejde om et fælles projekt. Det kender lærerne også problemerne i, da det ikke altid har været nemt at nedlægge skoler og dermed flytte personale til et andet arbejdssted.

Undervejs har regionen været nødt til at skære i projektet af økonomiske grunde, så vartegnet, højhuset ved indgangen, er blevet noget mindre end planlagt. Dog ser det ud til, at man vil bygge et køkken, da man i dag får maden fra hospitalskøkkener, som bliver nedlagt.

Man bygger også et kapel, for som den meget inspirerende guide, Kasper Bo Laursen, sagde: ”Selv om vi prøver at minimere det, så har vi en vis ”spildprocent”.

Se Birte Preislers foto fra DNU her.