Arrangementer og kurser Seniorarrangementer

Kunstvandring på 3-4 km på Aarhus Universitet

Onsdag d. 3. maj var 62 forventningsfulde seniorer samlet til rundvisning i Universitetsparken. Idéhistoriker Lars Morell viste os rundt på store dele af universitet og havde fuld fart på, så vi kunne nå at opleve så mange kunstværker som muligt på 3 timer.
Seniorklub Kunstrundtur AAU

Af Jonna Andersen

Tiden blev overskredet, men det var ikke nemt at stoppe en så engageret, vidende og fortællelysten mand.

Kunstsamlingen på universitetet er spredt rundt i auditorier, mødesale, læsesale, administrationslokaler, på gangarealer samt mange andre steder, og vi var med overalt. Sale og auditorier er opkaldt efter de danske kunstnere, som har værker hængende.

Det største og dyreste kunstværk hænger i Søauditoriet og er malet af Per Kirkeby. Maleriet er flere meter bredt og slynger sig hen over loftet ved indgangen og fortsætter lodret flere etager op.

Der var mange og store malerier af bl.a. Merete Barker, William Scharff, Jens Søndergaard og Richard Mortensen. I vandrehallen hænger Niels Winkels maleri af arkitekt C.F. Møller – arkitekten bag Aarhus Universitet. Mange af malerierne er skænket af Statens Kunstfond.

Vi så også en del vægdekorationer og relieffer. Nogle var lavet af keramik af bl.a. Allan Smidth og Jens Birkemose, andre af aluminium af Erik Abrahamsen og andre igen af mosaikker af natursten af Mogens Bøggild.

Erik A. Frandsen har lavet en hel del kunst specielt til administrationen. Der var en fotografisk mosaik lavet af glasstifter i formatet 3x5m samt et mindre, som forestiller og ligner Jens Chr. Skou, Nobelpristageren i kemi. Det største værk af denne kunstner så vi på en endevæg, og det er lavet af spejlblankt stål med fræsede blomstermotiver. Imponerende smukt!

Vi var langt omkring både kunstnerisk og fysisk, men en rigtig dejlig oplevelse, som sagtens kan gentages – og med andre kunstskatte måske næste gang.

- Der er ingen små billeder på Aarhus Universitet – det er stort tænkt,  lød det fra Lars Morell foran et maleri af Richard Mortensen.

Se Jørn Kokkendorffs foto fra rundvisningen her.