Arbejdskamp for tøsedrenge

Demonstration 20. marts: KL har valgt at tilkalde storebror, finansministeren, til at klare ærterne for dem. Det er ikke noget kønt syn. Det er Goliat mod David. Og det ér en ulige kamp. Læs mere fra Dennis Kristensens (FOA) tale.

- Der er ingen grund til at klynke over, at kommunerne vil lægge arm med lærerne. Det er fair og ordentligt og i overensstemmelse med Den danske model, sagde formand for FOA, Dennis Kristensen, på dagens demonstration på Store Torv for lærernes frie ret til at forhandle løn- og arbejdsvilkår.

Han fortalte, at kommunerne har haft fokus på lærernes arbejdstidsregler ved alle overenskomstforhandlinger siden 2005, hvor han selv som formand for KTO måtte lægge ører til kommunernes voldsomme irritation over lærerne og deres forhandlere.

- Også det er i orden. Dér, hvor filmen knækker, og Den danske model bliver mishandlet, er når kommunerne blander blod med statsmagten og tilkalder storebror, som så skal stå lige bag kommunerne og smøge ærmerne op - klar til at uddele statslige bøllebank til lønmodtagerne, pointerede Dennis Kristensen.

- Og det er det, der sker, når regeringen på forhånd fjerner penge fra lærernes arbejdstidsregler. Det er uhørt. Det er uacceptabelt. Det er arbejdskamp for tøsedrenge. Og det burde under netop denne regering være fuldstændig utænkeligt.

Dennis Kristensen var overbevist om, at kommunerne åbenlyst har spekuleret i at undgå løsninger:

- At undgå det forhandlingsresultat, hvor to parter bøjer sig mod hinanden for at være sikker på at komme frem til arbejdskampen uden at skulle finde kompromisser undervejs. 

Han spurgte videre, om der findes fornuftige mennesker, der foretrækker slagsmålet frem for dialogen og svaredeselv:

- Nej selvfølgelig ikke og kommunerne er ikke befolket af ufornuftige mennesker. De har blot valgt den lette løsning. De har valgt at tilkalde storebror - finansministeren - for han kan klare ærterne for dem. Det er ikke noget kønt syn. Det er Goliat mod David. Og det ér en ulige kamp.

Emner

Målgruppe