Rådmand roser FOA-farvel til arbejdet med tillidsreform

SF'eren Thomas Medom fra Aarhus kritiserer Vestager: Hun smøler med at skabe tillid til de statsansatte.

SF's rådmand i Aarhus, Thomas Medom, tager hatten af for Dennis Kristensen og fagforbundet FOA, der har forladt regeringens arbejde med tillidsreformen.

- Jeg er helt enig med Dennis Kristensen i, at den offentlige sektor flyder over med bureaukrati og kontrol. I kommunerne oplever vi, at strømmen af regler og krav om unødig dokumentation bare fortsætter og fortsætter. Så hatten af for, at FOA forlader tillidsreformen, siger Thomas Medom han i en pressemeddelelse.

FOA, der organiserer knap 200.000 primært offentligt ansatte, har forladt arbejdet med reformen, som skal sikre et langt bedre samarbejde mellem de offentlige arbejdsgivere og de ansatte. Det arbejde skulle på sigt betyde mindre statsstyring og mere ansvar og indflydelse til medarbejderne.

FOA 's formand, Dennis Kristensen, mener, at de aktuelle overenskomstforhandlinger og udspillet Vækstplan DK er eksempler på, "at regeringen reelt ikke ønsker en tillidsdagsorden", oplyser Ritzaus Bureau.

Dennis Kristensen vurderer, at regeringen i stedet ønsker "mere ledelse, flere effektiviseringer, flere arbejdstimer, færre tillidsfolk og flere penge i statskassen".

Det er Thomas Medom enig i.

Emner

Målgruppe