Vi lyver mere over for kvinder

Er du kvindelig forhandler, bliver du lettere udsat for løgne end din mandlige kollega, viser amerikanske forsøg. - Du skal være opmærksom på den uformelle magt, der ligger i status og køn, lyder det fra tillidsrepræsentant i Aarhus.

Forskere fra Vanderbilt University i Tennessee bad en række studerende om at udføre falske ejendomsforhandlinger. Køberne måtte selv afgøre, om de ville afsløre, at det formål, de købte grunden til, stred mod sælgerens ønsker. Køberne medgav efterfølgende, at de havde løjet over for 22 procent af de kvindelige sælgere og fem procent af de mandlige sælgere, fortæller Magasinet Arbejdsmiljø.

– Kvinderne behøvede ikke at gøre noget for at blive opfattet som lettere at bedrage. Folk dannede sig alene den forventning efter at have fundet ud af modpartens navn, siger Jessica Kennedy, der er professor ved universitetet.

Lærer og tillidsrepræsentant på Beder Skole, Katrine Vinther Nielsen, har ikke nogle oplevelser af at være udsat for løgne i sit hverv som forhandler.

- Men der er ingen tvivl om, at man i enhver forhandlingssituation skal være opmærksom på den magt, der er i rummet, siger hun.

- Det kan være en formel magt men også en uformel magt, som kan handle om køn, alder, status på arbejdspladsen, erfaring, personlighed og fremtoning.:

Katrine Vinther Nielsen peger på, at man som forhandler skal lære at hvile i sig selv og holde fast i at være en værdig med- og modspiller både i tale og kropssprog.

Den sociale løgn hitter 

Magasinet Arbejdsmiljø bringer på baggrund af blandt andet en række danske undersøgelser en oversigt over de mest almindelige løgne på jobbet. Nummer 1 på listen er sociale løgne. I denne form for løgn er der indforståethed omkring, at den ene part ikke fortæller den usminkede sandhed til gengæld for, at den anden part ikke gransker alt, hvad der bliver sagt.

Magasinet Arbejdsmiljø udgives af Videncenter For Arbejdsmiljø. Du kan læse nummer 12 2014 her.