Slip kreativiteten løs

- Vi er nødt til have borgerne til at bidrage mere og give vores medarbejdere større frihed til at løse opgaverne, hvis der skal være råd til velfærd, lyder det fra topembedsmand i Aarhus Kommune.

Der skal radikale ændringer til, hvis velfærdsniveauet i Danmark ikke skal forringes. Den enkelte borger og de mange frivillige organisationer vil i større og større grad komme til at løfte nogle af velfærdsstatens byrder. Det blev slået fast gentagne gange under Folkemødet på Bornholm, skriver Danske Kommuner.

På Folkemødet erkendte stadsdirektør i Aarhus Kommune Niels Højberg, at offentlige ledere og politikere ”er nødt til at forlade systemvinklen”.

– Vi har nok ikke helt erkendt det endnu i kommunerne, og i staten har man slet ikke set det. En kulturrevolution er på vej i den offentlige forvaltning. Vi kan ikke blive ved med at skabe mere velfærd for færre og færre penge. Derfor er vi nødt til have borgerne til at bidrage mere og give vores medarbejdere større frihed til at løse opgaverne. Det betyder, at vi er nødt til at skabe nogle helt nye rammer, så det kan lade sig gøre for alle at bruge deres kreativitet, sagde han.

Læs også: Stadsdirektør: Danskerne vil gerne tage et medansvar.

Emner

Målgruppe