Rådmand tager forbehold for kommunens regnskab

- Borgmesteren tørrer flygtningeregning af på børn og socialt udsatte, mens kultur, idræt, veje og natur går fri, lyder kritikken fra Bünyamin Simsek.
Simsek - elever Fjordsgades Skole

Bünyamin Simsek er uforstående over for, at et flertal i Byrådet vil lade børn og udsatte borgere stå med regningen for de store udgifter, som flygtningekrisen medfører.

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, har i dag taget forbehold for Aarhus Kommunes forventede regnskab for 2015.

Han mener, at borgmester Jacob Bundsgaard i 2015 vil tørre en ekstraregning for de merudgifter, som flygtningekrisen i Europa medfører, af på børn og socialt udsatte i Aarhus.

- I Aarhus er det ikke kulturlivet, idrætslivet, naturplejen, vejene eller borgmesterens egen afdeling, der skal være med til at finansiere udfordringerne i 2015. Det er derimod børn i vuggestuer, børnehaver og skoler, handicappede og socialt udsatte, som alene kommer til at betale de ekstraordinært store udgifter. Det er uhørt, og rimer dårligt på det sædvanlige meldinger om lighed og solidaritet fra borgmesteren, siger Bünyamin Simsek og understreger, at Europas flygtningeproblem er et fælles problem - også i Aarhus Kommune.

I forbindelse med dagens møde i Magistraten blev det foreslået, at lade finansieringen af de fremtidige udgifter indgå i byrådets behandling af budgettet for 2016.

- Jeg er tilfreds med, at vi kom så langt. Men jeg er stadig uforstående over for, at flertallet vil lade byens børn og mest udsatte borgere stå med regningen i 2015, siger Bünyamin Simsek.

Emner

Målgruppe