Gentænk jeres undervisning

Undervisningsministeren udsender i dag et brev til kommunalbestyrelserne om, at de kan ansøge om, at deres lokale folkeskoler bliver en af de 50 forsøgsskoler, som får mulighed for at afkorte skoledagen og erstatte dele af den understøttende undervisning med andre typer af faglige forløb.
Merete Riisager

”Jeg får mange henvendelser fra forældre, elever og lærere, der ønsker at kunne tilpasse deres skole til de lokale forhold. Det giver vi nu mulighed for som forsøgsordning," siger Merete Riisager

Undervisningsminister Merete Riisager åbner for ansøgning til et rammeforsøg, som giver skoler mulighed for større fleksibilitet i tilrettelæggelse af skoledagen. 

- Skolen er ikke systemets. Skolen er folkets. Og jeg får mange henvendelser fra forældre, elever og lærere, der ønsker at kunne tilpasse deres skole til de lokale forhold. Det giver vi nu mulighed for som forsøgsordning, hvis der er en fagligt eller pædagogisk begrundelse, forklarer Merete Riisager på Undervisningsministeriets hjemmeside.

Ministeren vil give skolerne mulighed for at gentænke deres undervisning.

- Samtidig giver det forhåbentlig os andre nyttig viden om, hvordan de konkrete faglige indsatser kan være til gavn for elevernes faglighed og trivsel, udtaler Merete Riisager.

Forsøgsskolerne får i en treårig periode mulighed for at afkorte skoledagen og erstatte dele af den understøttende undervisning med andre typer af faglige forløb.

Det er en betingelse, at ressourcer, der evt. måtte spares som led i forsøget, skal blive på skolen og én til én bruges til aktiviteter, der bidrager til at øge kvaliteten i elevernes undervisning.

Tidsfristen for tilmelding til forsøgene er 16. maj 2017.

Læs om de overordnede principper for rammeforsøget på uvm.dk.