Århus Lærerforening viser flaget i velfærdskampen

Århus Lærerforening samler sine lokale tillidsrepræsentanter til stormøde i Odense den 4. oktober. Her vil vi sammen med en lang række organisationer gøre politikerne opmærksomme på, at grænsen for nedskæringer i fremtidens folkeskole er nået.
Danmark for Velfærd

’Aarhus for Velfærd’ var første skridt mod et samarbejde på tværs af organisationer, der fælles vil sikre fremtidens velfærd. Nu lanceres initiativet ’Danmark for Velfærd’, der på landsplan skal vise, at medarbejdere og borgere står sammen i kampen for mere og bedre velfærd.

Det er Danmarks Lærerforening der sammen med LO, FOA, 3F og en lang række andre forbund laver et fælles udspil, der skal gøre politikerne opmærksomme på, at vi ikke kan acceptere skattelettelser, mens vores fælles velfærd atter bliver udsat for nedskæringer. Danmark har aldrig været rigere, og der er råd til ordentlig velfærd – også i folkeskolerne.

Århus Lærerforening vil sammen tillidsrepræsentanterne på de aarhusianske folkeskoler bakke op om initiativet.

- Det er vigtigt, at vi sammen med de andre organisationer sender et signal til politikerne om, at grænsen for nedskæringer i fremtidens folkeskole er nået, lyder det fra formand Jesper Skorstengaard i Århus Lærerforening. 

På stormødet i Odense vil tusinder af andre tillidsfolk på tværs af fagligheder og sektorer samle kræfterne til aktivitet for mere og bedre velfærd i Danmark. ’Danmark for Velfærd’ er et bredt folkeligt initiativ, der lanceres som en fælles underskriftindsamling under overskriften ’Stop besparelser. Vi vælger velfærd’, hvor over 60.000 allerede har skrevet under. 

Du kan skrive under her:

V for Velfærd

- Der bliver skåret alt for meget i velfærden. Det kan mærkes i alle sektorer, og imens må folkeskolelæreren undervise flere børn uden tid til forberedelse, og SOSU-assistenten løbe hurtigere. Derfor må vi stå sammen og vise politikerne, at vi vælger velfærden, før det er for sent, understreger Jesper Skorstengaard, formand for Århus Lærerforening. 

Kernebudskabet i kampagnen er, at ligegyldigt om du er offentligt eller privat ansat, en del af de varme hænder eller ansat i industrien, så bliver du ramt, når der bliver skåret på kernevelfærd som dagpenge, skoler, ældrepleje og sikkerhed.