Internationalt sejlsportscenter for folkeskoleelever i Aarhus

I fremtiden får endnu flere aarhusianske folkeskoleelever mulighed for at boltre sig på, i og ved Aarhus Bugt, når Den Blå Skole flytter aktiviteter til det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.
Dreng i stævn

Den Blå Skole er et tilbud til alle skoler i Aarhus om læring under åben himmel med fokus på sejlads, naturvidenskab, klima og miljø. Hidtil har Den Blå Skole samarbejdet med lokale sejlklubber, og nu udvides aktiviteterne til også at omfatte Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Eleverne får derfor lettere adgang til at prøve kræfter med sejlads i joller, større kølbåde og på de såkaldte SUP-boards, hvor der padles stående.

- I Aarhus bor vi lige i vandkanten, og det udnytter Den Blå Skole på bedste vis til at give aarhusianske unge oplevelser og læring med udgangspunkt i Aarhus-bugten. Derfor er det også en stor gevinst, at aktiviteterne nu kan udvides sammen med sejlsportscenteret og sejlklubberne, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, som står bag Den Blå Skole.

I sejlbådene kan eleverne blive udfordret, både individuelt og som klasse. Sammen skal de styre båden, sætte sejl og navigere på Aarhusbugten. Der er masser af opgaver ombord på en sejlbåd, så der er brug for at hele besætningen arbejder sammen. Afdelingsleder Thomas Batting, Natursamarbejdet og UNO Friluftscenter, glæder sig også over at sejlsportscenteret kommer tættere på eleverne midt i Aarhus.

- Vi bliver en del af et attraktivt miljø med en fantastisk beliggenhed midt i Aarhus. Vi får samtidig mulighed for at forlænge sæsonen, da vi kan bruge faciliteterne i og omkring sejlsportscenteret, også når vejret ikke er til aktiviteter på bugten. Dermed kan vi give yderligere tilbud om naturvidenskab, bæredygtighed, byudvikling, klima og science med havet som afsæt, siger Thomas Batting.

Thomas Medom besøger Den Blå Skole ved Det Internationale Sejlsportscenter 17. maj kl. 9.00-10.30 sammen med elever fra Viby Skole. Mødestedet for Aarhus Internationale Sejlsportscenter er Ester Aggebos Gade, 8000 Aarhus C.

Emner

Målgruppe