Lærerens Dag på Bavnehøj Skolen

Lærerens Dag 2018 - massage på Bavnehøj Skole
På Bavnehøj Skolen i Aarhus fejrer de i dag FN's internationale lærerdag. Udover æbler, chokolade og en masse anerkendelse af fra ledere, forældre og elever, får skolens lærere også tilbudt en omgang massage, og senere på dagen har ledelsen planlagt en overraskelse.

På lærerens dag fejrer hele verden læreren og den vigtige opgave, læreren løfter hver dag. På Bavnehøj Skolen markeres dagen lidt ekstra, hvor ledelsen fra morgenstunden står klar ved den røde løber med æbler og flag, når skolens lærere møder ind.

- Vi vil gerne anerkende det store stykke arbejde, som lærerne og medarbejderne på skolen gør hver dag.  Bavnehøj Skolen er i rivende udvikling på mange parametre. Så hvis vi som ledelse, skolebestyrelsen og forældrene ikke skal anerkende medarbejdernes kæmpe indsats hver dag, så ved jeg ikke, hvem der skulle det, siger Rasmus Dalager Jørgensen, pædagogisk leder på Bavnehøj Skolen.

Massør og forælder på Bavnehøj Skolen, Emilia Hofman, har i dagens anledning også stillet sin arbejdskraft til rådighed for lærerne. Fra kl. 9-14 har hun indlogeret sig i et stillerum ved siden af lærerværelset, hvor lærerne kan komme ind til 20 minutters massage.

- Jeg har selv tre børn, som har gået eller går på skolen, og den kæmpe hjælp, som skolen giver mine børn, er hel uundværlig. Lærerne er enormt pressede, og jeg har stor respekt for deres arbejde. Så det her er min måde at sige tak til skolen på, siger Emilia Hofman.

10-15 lærere har i deres pause fået en omgang massage, og det er ikke uden betydning, at der gøres noget ekstra ud af dagen, fortæller lærer Cecilie Blaabjerg:

- Ledelsen har givet kager og æbler, og børnene har lavet tegninger, og vi har fået kurve med godter. Det betyder noget, at der bliver gjort noget ud af dagen, og at ledelsen fortæller eleverne, at de er heldige med at have gode lærere, siger Cecilie Blaabjerg.  

Efter pausen ringer det ind til time igen, men lærerne ved ikke, at de om et øjeblik sendes uden for døren. 9. klasse eleverne har overtaget timen for et par minutter, og præcis kl. 13.10 må lærerne igen komme ind klassen. Her modtages de til et kæmpe bifald, som kan høres over hele skolen. 600 elever klapper og hylder lærerne.  

- Lærerens Dag er en god tradition, for det minder os om, at vi skal huske at anerkende hele personalet på skolen, som hver dag yder en kæmpe indsats. Skolebestyrelsen har også opfordret forældrene til at lave noget specielt, skrive breve, bage kage og lave happenings i løbet af dagen, så derfor er der stor opbakning til dagen, siger Rasmus Dalager Jørgensen.

FN's organisation for uddannelse, Unesco, står bag Lærerens Dag, og i år hyldes læreren i mere end 100 lande dagen. I Burkina Fasso arrangeres fodboldturneringer, mens elever i Vietnam giver deres lærere små gaver, kager eller blomster. I år går overskuddet fra Lærerens Dag til at hjælpe børn fra Sydsudan i skole. Mange børn i Sydsudan er på flugt eller i flygtningelejre, og derfor hjælper pengene fra indsamlingen Oxfam IBIS børn i skole og uddanner gode lærere.

Sms LÆRER til 1220 og giv 25 kr. Eller giv et valgfrit beløb på MobilePay 54833 eller bank Reg. nr. 5301 Kontonr. 0256238 – mærket LÆRER.

Emner

Målgruppe