Tag anbefalingen med i AULA

Før regeringens stresspanel gav ForældreIntra en dødsdom, lå systemet allerede på sit dødsleje. Efter sommerferien tager AULA over, og stresspanelets anbefalinger bør følge med og tages alvorligt, mener Århus Lærerforening.
Aula Logo

Siden regeringens stresspanel anbefalede, at man lukkede ForældreIntra, har medier og eksperter nærmest stået i kø for enten at revse systemet eller komme med hurtige guides til fornuftigt brug af det. Århus Lærerforening vil hellere se fremad og sikre, at det nye system AULA undgår sin forgængers sygdomme.  

”De risici, som er forbundet med denne type systemer, skal vi sørge for, at de to pilotskoler for AULA er opmærksomme på. Lad os droppe debatten om ForældreIntra og i stedet se på, hvordan vi undgår, at AULA bliver en central kilde til stress,” siger formand for Århus Lærerforening Jesper Skorstengaard om det nye system AULA.

På Christiansborg deler undervisningsministeren formandens synspunkter. Til Politiken Skoleliv udtaler Merete Riisager: 
”Derfor er det oplagt, at vi tager en debat om, hvad AULA skal kunne, og hvordan det skal indrettes, for at vi undgår digital støj og meddelelsesforurening både for lærere og forældres skyld. Det handler i høj grad også om, hvordan vi bruger ForældreIntra, og her kan skoler og forældre blive bedre til at sætte retningslinjer for kommunikationen.”

På AULA’s hjemmeside er der guides og inspiration til brugen af systemet. Desværre er der umiddelbart ingen af dem, som forholder sig til stressfaktoren. MEDudvalget har allerede bedt om en risikovurdering af AULA, og stresspanelets anbefaling om at lukke ForældreIntra understreger nødvendigheden af sådan en vurdering.
”Der er mange gode tanker bag AULA og brugen af det, ligesom projektet også samarbejder med en forsker for at sikre bedre skole-hjem-samarbejde. Men vi mangler noget konkret, hvor man forholder sig til de negative aspekter af systemet, og her skal tankerne og undersøgelserne bag stresspanelets anbefaling selvfølgelig tages med,” forklarer Jesper Skorstengaard, formand for Århus Lærerforening.