Thomas Medom til forældre, lærere og børn: Ro på

Pressemeddelelse fra Aarhus Kommune, Børn og Unge udsendt 17. marts 2020

Efter de første to dage med lukkede skoler i Aarhus, er hjemmeundervisningen i gang. Mange forældre oplever travle dage med krav om hjemmearbejde og skolebørn, som skal have en hverdag til at fungere. Elever har fået mange opgaver, forløb og lektier for, og det kan sætte tryk på.Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, opfordrer forældrene til at tage sig tid også forsøge at skabe ro om børnene.

”Vi kan godt tillade os at appellere til lidt ro på. Vi står i de første dage af en helt ny situation, og mange gør sig i den bedste mening umage for at sikre læring og faglighed hos eleverne i folkeskolen. Men vi skal huske, at vi lærer på mange måder. Ikke kun gennem matematikop-gaver eller skriveøvelser, men også ved at spille et spil, lave mad sammen, pudse vinduerne eller lægge et puslespil,” siger Thomas Medom.

Folketingets partier forhandler lige nu om en lov, der skal sætte rammerne for nødundervisningen. Loven ventes vedtaget senere på ugen.

”Meldingen fra mig er klar her og nu: Ro på. Vi skal nok nå at indhente den tabte læring. Ingen af os bliver i hvert fald klogere, hvis vi stresser hinanden unødigt. Lyt til lærerne og skolerne, følg med i undervisningen, så godt I kan. Vi skal passe på hinanden i denne tid,” siger Thomas Medom.

Forældre kan orientere om nødpasning og den generelle situation via Aarhus Kommunes hjemmeside på www.aarhus.dk/corona

Yderligere oplysninger
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961

Emner

Målgruppe