Generalforsamlinger Xtraordinær GF 9. juni 2016

Skole-stormen væltede min fredagsøl

Valgoplæg fra Thorkil Bjerrum, Center 10 Aarhus High School

ThorkilBDet skete ofte i starten af min lærerkarriere, at en flok lærere tog sig en fredagsskål og snakkede om vind, vejr og sjove episoder fra ugen med eleverne.

Så kom skole-stormen. Vi fik at vide, at skole-stormen ville skabe bedre muligheder for, at lærerne kunne arbejde mere sammen.

Men hvordan blev det? Lysten til at være sammen med sine kolleger om andet end skole, lysten til at lave noget socialt, noget med grin og glæde og det uforpligtende - den lyst er for rigtig mange lærere desværre forsvundet med skolereformens sugen al energi ud af de fleste.

Man kan have lige så mange og dygtige oplægsholdere eller nok så veluddannede lærere med en master-diplom-bachelor i rygsækken. Men har man ikke en skole, hvor lærerne har lyst til at lave noget socialt sammen, og hvor der gives rum og plads til det sociale og til de episoder, hvor grinene kommer frem, så ender vi med ensomme lærere, der knokler rundt med deres egne sprængfyldte kalendere og alenlange ’to-do-lister’.

Reformen er en realitet, men dens virkninger skal udfordres. Det var skole-stormen, der væltede min fredagsøl. Jeg vil gerne igen have lyst til at drikke den sammen med mine kolleger.

Thorkil Bjerrum