Nyhedsoversigt

 • 26. juni 2018

  Undersøgelseskommissionen for lærernes arbejdstid er på plads

  Den samlede undersøgelseskommissionen, der skal kulegrave lærernes arbejdstid, er nu klar. Kommissionen består udover formanden af en højesteretsdommer, en skolechef, en professor, en forskningschef og en lærer.

 • Nyheder 21. juni 2018

  Kan vi modvirke parallelsamfund ved at skabe parallellovgivning?

  Og kan straf føre til bedre sprogkundskaber hos tosprogede elever? Det mener formand for Århus Lærerforening ikke.

 • 14. juni 2018

  Skal frivillige udføre opgaver i det offentlige?

  Er der plads til at frivillige bidrager til opgaveløsningen i det offentlige? Det spørgsmål blev i dag sat til debat på Folkemødet på Bornholm.

 • 14. juni 2018

  Venstre vil lukke Ellekærskolen, skriver Århus Stiftstidende

  Venstre i Aarhus vil have Ellekærskolen lukket og lagt sammen med Tovshøjskolen. Det udmeldes efter flere dages forhandlinger i byrådet om folketingets ghettopakker.

 • Nyheder 14. juni 2018

  Flere i folkeskolen

  Folkeskolen skal være det naturlige førstevalg. Det mener en ny alliance mellem foreningen Danske Skoleelever og landets fire største kommuner, der til folkemødet på Bornholm præsenterer en række konkrete initiativer, der skal forbedre folkeskolen.

 • Medlemsinformation 12. juni 2018

  Århus Lærerforening lancerer forløb, som skal lette overgangen fra uddannelse til første lærerjob

  Overgangen mellem læreruddannelsen og det første job som lærer kan være svær. Undersøgelser viser, at cirka hver fjerde nyuddannede lærer er i tvivl, om vedkommende har en fremtid i folkeskolen. Århus Lærerforening er initiativtager bag et nyt forløb, der skal gøre det første møde med lærerjobbet nemmere.

 • 10. juni 2018

  Ghettoplaner ændrer måden, vi driver institutioner på

  Regeringens ghettoplan medfører uhørte ændringer af måden, vi driver skole på i Danmark. Politikerne vil straffe sig til bedre praksis i udsatte boligområder, men glemmer, at det kræver tid, ressourcer og hårdt arbejde, hvis udviklingen skal vendes.

 • Nyheder 07. juni 2018

  Ekstraordinær kongres: Overenskomsten skal gøre en forskel

  Anders Bondo Christensen havde et klart budskab ved Danmarks Lærerforenings ekstraordinære kongres i dag. Overenskomsten er en ny start og skal bruges til at skabe positive forbedringer for medlemmernes arbejdsvilkår.

 • 04. juni 2018

  Lærerne stemmer klart ja til overenskomst

  Tre ud af fire lærere har stemt ja, selvom de ikke fik en arbejdstidsaftale. Dermed går et kommissionsarbejde nu i gang.

 • 30. maj 2018

  Bedre feedback og karakterfri klasser koster tid og penge

  Rådmand Thomas Medom opfordrer skolerne til at skrue ned for karaktergivningen og op for evaluering af eleverne på anden vis. Men evaluering tager tid, og derfor skal rådmanden investere i folkeskolen, hvis eleverne reelt skal have mere ud af at blive evalueret end prissættes af en karakter, lyder det fra Århus Lærerforening.

 
1 2 3 4 5 ... 70
Næste ›