Nyhedsoversigt

 • Nyheder 19. november 2018

  Hvad betyder det, at byrådet har besluttet at sætte de aarhusianske skoler fri af læringsplatforme?

  Hør rådmandens svar her:

 • Nyheder 16. november 2018

  Nyt værktøj skal måle elevernes personlige kompetencer

  I Aarhus Kommune håber man, at et nyt testværktøj kan være med til at styrke dialogen om elevernes personlige og sociale udvikling. Århus Lærerforening understreger, at det kræver en grundig diskussion af konsekvenserne, før testen for alvor indføres i skolen.

 • Nyheder 09. november 2018

  Ekspert forhindret i at lukke rotte-invaderet skole

  Børn og Unge i Aarhus Kommune brød sig ikke om rotteeksperts udmelding om, at skolen burde lukkes, skriver Århus Stiftstidende.

 • Nyheder 01. november 2018

  Husk APV’en!

  Århus Lærerforening og arbejdsmiljørepræsentanterne på arbejdspladserne lægger stor vægt på, at arbejdspladsvurderingen, APV, bruges aktivt, når det gælder om at forebygge dårligt arbejdsmiljø - både det fysiske og det psykiske.

 • 31. oktober 2018

  Danmarks Lærerforening: en del af en styrket fagbevægelse

  Den historiske fusion mellem 80 faglige organisationer, som ved årsskiftet kalder sig Fagbevægelsens Hovedorganisation, vil skabe store muligheder for lærerne, lyder det fra Anders Bondo Christensen.

 • 30. oktober 2018

  Kongres i dag: Overenskomstforløb og en styrket fagbevægelse

  Lærerne opnåede ikke en ny arbejdstidsaftale ved overenskomstforløbet i foråret 2018. På dagens kongres diskuterer Danmarks Lærerforening delegerede, hvordan erfaringerne fremover skal bruges – også i en ny hovedorganisation.

 • 26. oktober 2018

  Visioner for elevernes faglige udvikling krakelerer

  Modsat folkeskolereformens intentioner falder skoleelevernes karakterer i læsning og retskrivning. Ifølge Undervisningsministeriets karakterdata er det særligt læsningen som halter.

 • Nyheder 23. oktober 2018

  Det skal lærerforeningen lære af OK18

  Ingen arbejdstidsaftale ved OK18. En kommission blev nedsat, og nu er det tid til en kongresdebat om, hvad Danmarks Lærerforening kan lære af det lange forhandlingsforløb, og hvordan disse erfaringer skal bruges fremover.

 • Nyheder 09. oktober 2018

  OECD: Vi skal løfte udfordrede elever bedre

  Danmark kan lære at sætte de dygtigste lærere på de svageste elever og udnytte lærernes arbejdstid bedre, lyder det fra OECD’s uddannelsesdirektør.

 • Nyheder 05. oktober 2018

  Lærerens Dag på Bavnehøj Skolen

  På Bavnehøj Skolen i Aarhus fejrer de i dag FN's internationale lærerdag. Udover æbler, chokolade og en masse anerkendelse af fra ledere, forældre og elever, får skolens lærere også tilbudt en omgang massage, og senere på dagen har ledelsen planlagt en overraskelse.