Nyhedsoversigt

 • 08. maj 2017

  Aarhus-skoler kan få del i skolepulje

  6 skoler i Aarhus Kommune er blandt de 121 danske folkeskoler, der har fået tilbudt at få del i de 500 millioner kroner, som regeringen har sat af til at løfte fagligt svage elever i folkeskolen.

 • Nyheder 05. maj 2017

  Er fællesskabet fortid?

  Hvem er ansvarlig for at sikre vores lykke? Os selv eller fællesskabet i enten en ny eller gammel udgave? Aarhus inviterer til en dag med debat, diskussion og refleksion søndag den 21. maj kl 13-21. Blandt hovedtalerne er professor Svend Brinkmann.

 • Nyheder 04. maj 2017

  Lærerjobbet tapper fra privatlivet

  I ny undersøgelse om arbejdsmiljø og helbred tilhører skolelærere, gymnasielærere og specialundervisere sammen med lægerne de jobgrupper, hvor arbejdet tager mest energi fra privatlivet. Skolelærerne bliver mest følelsesmæssigt berørt af arbejdet.

 • Nyheder 03. maj 2017

  PISA fyldt med fejl

  To danske forskere vurderer, at PISA undersøgelserne ikke kan bruges til at forudsige noget som helst om, hvad børn kan eller ikke kan senere hen i livet.

 • Nyheder 03. maj 2017

  SF vil have færre elever i klasserne

  SF vil skære i skoledagen for at finansiere færre elever i de aarhusianske folkeskoler. Århus Lærerforening hilser forslaget velkommen – ikke mindst i forhold til inklusion.

 • Nyheder 02. maj 2017

  Relationen til læreren er livsvigtig for eleven

  Der er en verden til forskel på, hvordan elever opfører sig afhængigt af lærerens måde at interagere med dem på, fastslår vinderen af Ph.d. Cup 2017.

 • Nyheder 28. april 2017

  Stress er lønmodtagernes allerstørste problem

  Danskerne anser hverken arbejdsløshed, kontanthjælpsloft eller udsigten til robotter på arbejdspladsen som de største udfordringer. Stress er i dag den største udfordring.

 • Nyheder 27. april 2017

  Vi skal stræbe efter det excellente

  Aarhus Kommune vil med udviklingsprojektet Stærkere fællesskaber hæve kvaliteten for hele børn og unge-området. Århus Lærerforenings formand håber, at projektet vil give medarbejderne mere indflydelse.

 • Nyheder 27. april 2017

  Hvad skal et ældreliv kunne tilbyde dig?

  Frem mod kommunalvalget afholder Aarhus for Velfærd en række folkemøder om velfærden i Aarhus kommune. Den 17. maj 2017 handler det om fremtidens ældrevelfærd. Kom til åben debat på Elværket i Åbyhøj.

 • Nyheder 24. april 2017

  Undervisning kræver mennesker

  Frygt ikke robotter, digital teknologi og fjernundervisning. Lærerne bliver aldrig overflødige af den grund - tværtimod, mener forretningsmand bag dansk e-læringsvirksomhed.