Nyhedsoversigt

 • 10. juni 2018

  Ghettoplaner ændrer måden, vi driver institutioner på

  Regeringens ghettoplan medfører uhørte ændringer af måden, vi driver skole på i Danmark. Politikerne vil straffe sig til bedre praksis i udsatte boligområder, men glemmer, at det kræver tid, ressourcer og hårdt arbejde, hvis udviklingen skal vendes.

 • Nyheder 07. juni 2018

  Ekstraordinær kongres: Overenskomsten skal gøre en forskel

  Anders Bondo Christensen havde et klart budskab ved Danmarks Lærerforenings ekstraordinære kongres i dag. Overenskomsten er en ny start og skal bruges til at skabe positive forbedringer for medlemmernes arbejdsvilkår.

 • 04. juni 2018

  Lærerne stemmer klart ja til overenskomst

  Tre ud af fire lærere har stemt ja, selvom de ikke fik en arbejdstidsaftale. Dermed går et kommissionsarbejde nu i gang.

 • 30. maj 2018

  Bedre feedback og karakterfri klasser koster tid og penge

  Rådmand Thomas Medom opfordrer skolerne til at skrue ned for karaktergivningen og op for evaluering af eleverne på anden vis. Men evaluering tager tid, og derfor skal rådmanden investere i folkeskolen, hvis eleverne reelt skal have mere ud af at blive evalueret end prissættes af en karakter, lyder det fra Århus Lærerforening.

 • Nyheder 24. maj 2018

  Rundspørge: Lærerne hælder til et »ja« til forlig om overenskomst

  I en undersøgelse foretaget af Politiken, vurderer 79 procent af de adspurgte kredsformænd, at pilen peger i retning af et ja fra lærerne til det indgåede overenskomstforlig.

 • Nyheder 24. maj 2018

  OK18-afstemning: Bliv klogere på aftalerne inden du stemmer

  Bliv klogere på hovedindholdet af aftalerne og læs hovedstyrelsesmedlemmernes anbefalinger i Folkeskolens indstik. Afstemningen går i gang i morgen.

 • Nyheder 17. maj 2018

  Vold mod lærere i folkeskolen er stigende

  Antallet af anmeldelser til Arbejdsskadestyrelsen vokser markant. Ny rapport kortlægger problemet med elevers negative adfærd over for undervisere i folkeskoler. En tendens der genkendes i samtalerne med medlemmerne hos Århus Lærerforening.

 • Nyheder 16. maj 2018

  Internationalt sejlsportscenter for folkeskoleelever i Aarhus

  I fremtiden får endnu flere aarhusianske folkeskoleelever mulighed for at boltre sig på, i og ved Aarhus Bugt, når Den Blå Skole flytter aktiviteter til det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.

 • 09. maj 2018

  Fire ud af fem folkeskoler mangler penge

  Folkeskolen bliver presset hårdere og hårdere økonomisk. Kun hver femte skolebestyrelsesformand mener, at der er tilstrækkeligt med penge på budgettet på deres skole i dette skoleår, viser ny undersøgelse.

 • Nyheder 07. maj 2018

  Skal det være et ja eller nej?

  Er der perspektiver i en undersøgelseskommission? Eller er det blot endnu en syltekrukke for lærernes arbejdstid? Styrelsesmedlemmerne i Århus Lærerforening tager stilling.