Nyhedsoversigt

 • Nyheder 23. januar 2019

  Tag anbefalingen med i AULA

  Før regeringens stresspanel gav ForældreIntra en dødsdom, lå systemet allerede på sit dødsleje. Efter sommerferien tager AULA over, og stresspanelets anbefalinger bør følge med og tages alvorligt, mener Århus Lærerforening.

 • Nyheder 21. januar 2019

  Udviklingen skal vendes

  De midtjyske lærerstuderende falder i stigende grad fra tidligt i uddannelsesforløbet sammenlignet med læreruddannelsen fra 2006. Det er en udvikling, som Århus Lærerforening gerne vil bistå med at få vendt

 • Nyheder 18. januar 2019

  Fagligheden skal tilbage i maskinrummet

  Samsøgadeskole dannede torsdag aften ramme for et debatarrangement om folkeskolens fremtid. I panelet var der enighed om, at fagfolkene skulle tilbage beslutningsbordet, og 2013 ikke måtte gentage sig.

 • Nyheder 11. januar 2019

  Debatten om folkeskolen begynder tidligt

  Folkeskolen spiller hovedrollen, når Samsøgades Skole åbner dørene op for årets første valgdebat. Lokale folketingskandidater og skolefolk giver deres bud på fremtidens folkeskole torsdag den 17. januar.

 • Nyheder 20. december 2018

  Lærerformand: ”Lærernes arbejde påvirkes af endnu en platform”

  Beskeder om lektier og påmindelser om gymnastiktøj og forældremøder skal efter sommerferien findes på platformen Aula, der erstatter det nuværende SkoleIntra. Århus Lærerforenings formand ser frem til, at der for første gang vil være fokus på lærernes arbejdsmiljø i forbindelse med platformens indførelse.

 • Nyheder 19. december 2018

  Bred kritik af persontest i skolen

  Mens flere Aarhusskoler er positive over for forsøget med at måle elevers personlige og sociale færdigheder, så breder kritikken af forsøget sig langt ind på Christiansborgs gange.

 • Nyheder 30. november 2018

  Ny kandidatuddannelse til naturfaglige lærere

  Ny kandidatuddannelse skal give eleverne i folkeskolen endnu dygtigere naturfags- og matematiklærere. Et tiltag der burde gælde alle øvrige fag, lyder det fra Århus Lærerforening.

 • Nyheder 22. november 2018

  Fremtiden for skolerne i vestbyen er igen til debat

  Aarhus Byråd skal i gang med en ny politisk debat om skoletilbuddet i vestbyen, skriver Århus Stiftstidende. Et af scenarierne for drøftelserne kan føre til, at flere vestbyelever skal fordeles på skolerne i Aarhus.

 • Nyheder 19. november 2018

  Hvad betyder det, at byrådet har besluttet at sætte de aarhusianske skoler fri af læringsplatforme?

  Hør rådmandens svar her:

 • Nyheder 16. november 2018

  Nyt værktøj skal måle elevernes personlige kompetencer

  I Aarhus Kommune håber man, at et nyt testværktøj kan være med til at styrke dialogen om elevernes personlige og sociale udvikling. Århus Lærerforening understreger, at det kræver en grundig diskussion af konsekvenserne, før testen for alvor indføres i skolen.