Nyhedsoversigt

 • Nyheder 19. december 2017

  Ny forskning: Børn med svær autisme klarer sig bedst i specialklasser

  Hvert fjerde barn med autisme magter ikke at gå i skole og får ikke den støtte, de har brug for. Ny forskning fra Center for Autisme og Aarhus Universitet slår fast, at børn, der er hårdt ramt af autisme, inkluderes bedst i specialiserede skoletilbud.

 • Medlemsinformation 15. december 2017

  Hver fjerde af alle nyuddannede lærere tvivler på deres fremtid i skolen

  Ny undersøgelse viser, at cirka hver fjerde nyuddannet lærer er i tvivl, om vedkommende har en fremtid i folkeskolen. De mange nyuddannede opfatter lærerjobbet som presset, utaknemmeligt og ensomt. En tendens der genkendes i Århus Lærerforening.

 • Nyheder 14. december 2017

  Ingen afklaring på Stensagerskolen og Ellekærskolens fremtid efter byrådsmødet i går

  Stensagerskolen i Viby har ikke længere plads nok til sine specialelever og kæmper med et ringe arbejdsmiljø. Rådmanden for Børn og Unge, Bünyamin Simsek (V), foreslår at flytte Stensagerskolen til Ellekærskolens matrikel og sælge grunden i Viby. Ellekærskolen siger nej tak, fordi frygten er, at det er første skridt mod at blive skubbet ud af egen rede, og dermed nedlagt som skole.

 • Nyheder 13. december 2017

  Ny finanslov giver historisk højt tilskud til privatskolerne

  Støtte til privatskoler og skoleskak er blandt initiativerne på finansloven. Dermed er det en realitet, at fri- og privatskolerne fra næste år vil modtage den højeste procentuelle statsstøtte, de nogensinde har fået. En forkert prioritering lyder det fra Århus Lærerforenings formand Jesper Skorstengaard.

 • Medlemsinformation / Tal og analyser 05. december 2017

  Flere timer i skolen har ikke fået eleverne til at læse bedre

  Den internationale læseundersøgelse PIRLS 2016 viser, at danske 4. klasseelevers læsekompetence i dag er tilbage på niveauet for 2006.

 • Medlemsinformation 30. november 2017

  ÅLF’s tillidsrepræsentanter helt tæt på forfatteren bag bogen »Søren og Mette i benlås«

  Manden bag bogen »Søren og Mette i benlås«, Anders-Peter Mathiasen, talte i går til Århus Lærerforenings tillidsrepræsentanter. Den Cavlingprisbelønnede journalist fortæller, hvordan han i sin kulegravning af lærerkonflikten hurtigt blev klar over, at regeringen havde planlagt både lockout og lovindgreb i 2013.

 • Nyheder 31. oktober 2017

  Ny database skal skabe større indsigt i projekter

  Aarhus kommune har i samarbejde med Århus Lærerforening, BUPL Århus og FOA Århus lavet en database, der skal gøre det lettere og mere overskueligt at få indblik i projekter ude på skolerne og i dag- og fritidstilbuddene

 • Nyheder / Læserbreve 26. oktober 2017

  Skolens opgave er at danne hele mennesker

  Skolen er den vigtigste institution, når det handler om at gøre vores elever til medborgere. Hvor der tales meget om individualisering og polarisering af samfundet, kunne et svar være, at skolen ikke alene uddanner, men også er det sted, hvor eleverne bliver udfordret og dannet af mødet med det fremmede.

 • Nyheder / Læserbreve 05. oktober 2017

  Så slap ånden ud af flasken

  Brud med den danske aftalemodel

 • Nyheder 28. september 2017

  Århus Lærerforening viser flaget i velfærdskampen

  Århus Lærerforening samler sine lokale tillidsrepræsentanter til stormøde i Odense den 4. oktober. Her vil vi sammen med en lang række organisationer gøre politikerne opmærksomme på, at grænsen for nedskæringer i fremtidens folkeskole er nået.

 
1 2 3 4 5 ... 11
Næste ›