Generalforsamlinger GF 2020

Flemming Pedersen - Valgoplæg

Forberedelse, løn og gear

FlemmingPedersen2020

Flemming Pedersen,
Kragelundskolen

I de her uger er der igen forhandlinger om en central arbejdstidsaftale. Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening skal på baggrund af lærerkommissionens rapport forsøge at indgå en aftale. Jeg håber virkeligt, at der denne gang lykkes at få en central aftale om vores arbejdstid. De sidste 7 år har lærerne i Danmark stået i et arbejdstidsvakuum, hvor presset på vores arbejdstid er steget. Vi skal have bragt orden i eget hus. Selvom vi i Aarhus har en lokal arbejdstidsaftale, så skal vi også kæmpe for centrale aftale for alle lærer i Danmark. Der, hvor vi er mest pressede, er på vores forberedelse. God undervisning kræver god forberedelse. Derfor må og skal vi have sikret forberedelsestiden. Tid til at forberede os alene og tid til at forberede os sammen med hinanden.

I 2021 er der almindelige overenskomstforhandlinger. Vi skal denne gang have fokus på en udbygning af vores lønsystem, så alle medlemmer oplever en god lønfremgang.

DLF har et centralt initiativ i gang, der hedder er vi gearet til fremtiden. Det handler om, hvordan DLF er organiseret og arbejder internt. Det skal vi også se på i Aarhus. Hvordan kan Århus Lærerforening være den bedste fagforening for dig.