Kampvalg om formandsposten i Århus Lærerforening

D Og K Nm
Den nuværende formand Jesper Skorstengaard genopstiller ikke, og derfor er der kampvalg om formandsposten i Århus Lærerforening, når medlemmerne mødes til den virtuelle generalforsamling den 11. februar.

To kandidater har meldt sig til at afløse Århus Lærerforenings formand Jesper Skorstengaard, der har valgt ikke at fortsætte på posten.

De to kandidater er nuværende næstformand for Århus Lærerforening Dorthe Ryom Fisker og styrelsesmedlem Katrine Vinther Nielsen. Hvem af de to, der kan kalde sig Århus Lærerforenings formand afgør medlemmerne på en virtuel generalforsamling den 11. februar 2021.

Et stort ansvar

Dorthe Ryom Fisker er ydmyg overfor den store opgave, der ligger foran. Men hun er ikke i tvivl om, at hun kan bære ansvaret og gøre foreningen stærkere.

- Det handler altid først og fremmest om medlemmerne. Det er dem, de fagprofessionelle, som ved, hvad der skal til for at lave god skole og undervisning. Den viden og erfaring må ikke gå tabt, og desværre kaster flere dygtige og engagerede medlemmer håndklædet i ringen. Fagforeningens arbejde skal tage udgangspunkt i deres arbejdsliv, og jeg vil tage den stemme med ind i forhandlingsrummet og arbejde for, at Århus Lærerforening bliver en endnu stærkere og tydeligere organisation, siger Dorthe Ryom Fisker og fortsætter:

- En vigtig del af arbejdet bliver fortsat at arbejde for en bedre økonomi omkring folkeskolen, så opgaven med at inkludere alle børn bliver mulig.

Også medlemmerne skal ifølge Dorthe Ryom Fisker inkluderes bedre. Uanset om de er ledige, syge eller nyuddannede eller arbejder i eller uden for folkeskolen, så skal de have en stærk fagforening, som står klar med relevante tilbud og kompetent konsulentbistand.

47-årige Dorthe Ryom Fisker er uddannet lærer og har undervist på Næshøjskolen i Harlev siden 2005. Her blev hun senere valgt som arbejdsmiljørepræsentant og TR suppleant, og i 2011 blev hun valgt ind i Århus Lærerforenings styrelse. Dorthe Ryom Fisker har de seneste syv år været næstformand i foreningen.

En levende fagforening

Katrine Vinther Nielsen stiller først og fremmest op, fordi hun ønsker en forening, som gør meget mere ud af at inddrage og informere medlemmerne og de tillidsvalgte.

- Jeg ønsker grundlæggende at øge medlemsdemokratiet, forbedre vores arbejdsvilkår og at styrke den skolepolitiske og fagpolitiske stemme - så lærernes stemme bliver tydeligere i Århus Lærerforening og i Århus. Det er lærerne, der ved hvad folkeskolens formål og opgave er, og hvor skoen trykker, siger hun og uddyber:

- Gennem de senest 7 år har folkeskolen ændret sig dramatisk både i forhold til vores arbejdsvilkår, lærernes professionelle råderum og i forhold til skoleledelse. Det har jeg erfaret både som tillidsrepræsentant og lærer. Vi skal sammen i fagforeningen skabe en struktur, hvor styrelsen og tillidsrepræsentanterne kommer til at spille en langt mere aktiv rolle. Målet er et langt tættere samarbejde mellem fagforeningen og medlemmerne, så de udfordringer, du og jeg oplever ude i hverdagen, bliver synlige og dermed er med til at skabe forbedringer i vores arbejdsliv.

44-årige Katrine Vinther Nielsen har siddet i Århus Lærerforenings styrelse siden 2014 og arbejder til daglig på Beder Skole, hvor hun også er tillidsrepræsentant.

Kampvalg på alle poster

Århus Lærerforenings generalforsamling bliver på alle måder en speciel omgang den 11. februar. Corona-situationen har betydet, at generalforsamlingen først blev udskudt, og nu efterfølgende skal afvikles virtuelt. Derudover er kampvalg på samtlige politiske poster i foreningen. Udover valg til formand skal medlemmerne også vælge foreningens næstformand og ti styrelsesmedlemmer.  

Emner

Målgruppe