En ÅLF-kandidat er valgt til hovedstyrelsen

Dorthek3red
Det bliver debutanten Dorthe Krejlgaard, som fremover kommer til at repræsentere Aarhus i den 23 mand store hovedstyrelse i Danmarks Lærerforening. Det står klart, efter at afstemningen til valget sluttede i dag kl. 16.

- Jeg er simpelthen så glad, men jeg skal vist bare hjem at sove. Jeg har undervist otte timer i dag.  

Sådan lød det fra den 44-årige lærer fra Viby Skole, da valgresultatet tikkede ind tirsdag eftermiddag. Efter flere ugers intens valgkamp kan Dorthe Krejlgaard med i alt 19.222 stemmer i ryggen nu kalde sig for nyt medlem af hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening:

- På folkemødet i sommer gik det for alvor op for mig, at skolepolitikken kan rykkes. Jeg elsker alt det der korridorsnak og lobbyisme, så jeg glæder mig helt vildt til det arbejde, der venter. Men det bliver hårdt at skulle fortælle mine elever i morgen, at jeg kun kommer til at være på skolen en enkelt dag om ugen.

Den anden aarhusianske kandidat, Rikke Gierahn, blev ikke genvalgt: 

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at der ikke blev plads til mig i hovedstyrelsen i denne omgang, men tallene taler for sig selv. Den lave stemmeprocent ved valget har gjort det ekstra svært at få valgt to kandidater fra Aarhus, siger Rikke Gierahn som også har været DLF’s repræsentant i branchefællesskabet for arbejdsmiljø: 

- Jeg er glad og taknemlig for de otte år, jeg har siddet i hovedstyrelsen. Og jeg er stolt over de resultater, vi har opnået i fællesskab. 

De aktive medlemmer i Danmarks Lærerforening har denne gang kunnet vælge imellem 23 kandidater til 18 pladser. I Aarhus har 41,3 procent af medlemmerne stemt. 

De nye hovedstyrelsesmedlemmer tiltræder den 1. januar 2024. Læs mere om valget på folkeskolen.dk.  

 


 

Vinderne af gavekurven

Arbejdspladserne er inddelt i tre grupperinger med hver sin gavekurv: Arbejdspladser med op til 15 medlemmer, mellem 16 og 40 medlemmer og med flere end 40 medlemmer.

Flere af arbejdspladserne opnåede 100 procents valgdeltagelse. Vinderne er:

  • Alléskolen – den lille gruppe
  • Lyngåskolen – den lille gruppe
  • Afdeling Rehabiliteringsforløb – Center for Forebyggelse og Rehabilitering – den lille gruppe
  • Viby Skole – mellemgruppen
  • Elsted Skole – den store gruppe
  • Skovvangskolen – den store gruppe

Emner

Målgruppe