Økonomisk løft af folkeskolerne i Aarhus falder på et tørt sted, men pengene rækker ikke langt

Til Hjemmeside Reaktion Paa Magistratens Budgetforslag 570 X 251 Px
Borgmesteren foreslår nu byrådet at afsætte et årligt millionbeløb til folkeskolerne i Aarhus. Men ifølge formanden for Århus Lærerforening dækker beløbet ikke engang de ekstra udgifter til specialområdet.

I sit forslag til budgettet for de næste fire år har borgmester Jacob Bundsgaard i dag indstillet til byrådet, at de 45 almene folkeskoler i Aarhus Kommune får et markant økonomisk løft.

”I budgetforslaget afsættes der 50 mio. kr. årligt målrettet skolerne, og herudover investeres der 100 mio. kr. så flere børn kan trives i folkeskolen, og færre børn får behov for et specialiseret tilbud,” hedder det i forslaget, som netop er blevet offentliggjort. 

Penge som ifølge formand for Århus Lærerforening, Dorthe Fisker, vil falde på et tørt sted. 

- Jeg er selvfølgelig glad for, at folkeskolen langt om længe ser ud til at få en varig økonomisk håndsrækning. I Aarhus Kommune bruger man stadig betydeligt færre midler pr. elev end i andre store byer som Odense, Aalborg og København, fortæller hun. 

Økonomien i budgetforslaget står dog slet ikke mål med folkeskolens udfordringer, lyder det fra Dorthe Fisker. 

- Borgmesterens forslag viser, at han er villig til at give folkeskolen et permanent løft på 50 mio. kr. om året. Det lyder måske som et stort beløb, men problemerne i vores folkeskole er også uoverskueligt store. Beløbet dækker ikke engang de ekstra udgifter til specialområdet. Derfor er det vigtigt, at pengene ikke øremærkes til særlige formål, men at de tværtimod lægges i hænderne på de fagprofessionelle ude på skolerne, siger lærerformanden og uddyber:

- Gennem tæt dialog skal ledere, medarbejdere og forældre have mulighed for at bruge pengene der, hvor den enkelte skole vurderer, det giver mening. Vores ambition er at give de aarhusianske folkeskoleelever en tryg og sammenhængende hverdag med god undervisning og attraktive fritidstilbud. Jeg håber, at et samlet byråd deler den ambition.

I budgetforslaget fra Magistraten fremgår det også, at det i de kommende år kan blive nødvendigt med yderligere investeringer i folkeskolen.

 


 

For interview eller yderligere kommentarer: Kontakt Dorthe Fisker på tlf. 51 92 24 92 eller dofi@dlf.org.

Emner

Målgruppe