Snekaos og åbne skoler skaber forvirring hos lærerne

Colourbox58976352
På trods af snestormen har Aarhus Kommune besluttet at holde skolerne åbne. Østjyllands Politi har dog frarådet al udkørsel, så giver det mening at trække lærerne i løn, hvis de ikke møder op? Århus Lærerforening anbefaler lærerne at tage en snak med deres lokale ledelse på skolerne.

Det nye år er begyndt som en dilemmafyldt kælkebanetur for de aarhusianske folkeskolelærere.

- Vi får henvendelser fra lærere, som er frustrerede og forvirrede. På den ene side vil deres arbejdsgiver, Aarhus Kommune, have dem til at møde på arbejde. På den anden side fraråder Østjyllands Politi al unødig udkørsel. Det skaber et helt urimeligt dilemma, siger formand for Århus Lærerforening, Dorthe Ryom Fisker, i et interview til Århus Stiftstidende i dag.

Ifølge Børn og Unge tilsiger reglerne, at hvis man som medarbejder ikke kan komme frem, og hvis hjemmearbejde ikke er en mulighed, så kan det konkret aftales med nærmeste leder, at der afvikles ferie eller eventuelt afspadsering. Alternativt kan det aftales, at der afvikles fravær uden løn.

- Det er en rigtig møgsag. Og den bliver ikke bedre af meddelelsen om, at lærerne selv skal betale for en eventuel fraværsdag. Vores råd til lærerne er, at de i håb om en mindelig løsning tager en snak med deres lokale ledelse på skolerne, siger Dorthe Ryom Fisker.

Flere lærere har desuden stillet spørgsmål til muligheden for at lave fjernundervisning. Det er ikke muligt i den aktuelle situation, da deltagelse i fjernundervisning skal være planlagt og kun kan finde sted efter aftale med forældrene.

 

Emner

Målgruppe