Under anklage for at lægge hånd på en elev

Under anklage
Hvis der opstår en situation, hvor du er under anklage/mistanke for at have berørt en elev – enten seksuelt eller voldeligt, har du brug for hjælp!

Nedenfor er en miniguide til ”førstehjælp”, hvis du kommer i knibe:

  1. Kontakt Århus Lærerforening – eller lad din TR gøre det – gerne inden første møde med ledelsen. Hvis sagen er alvorlig, kan du få bevilget en advokat via DLF.
  2. Fortæl ikke mere og andet til ledelsen (og andre), end du efterfølgende vil fortælle i en eventuel retssag. Ledelsen, TR, konsulent – og alle, du fortæller noget til – kan principielt indkaldes i en evt. retssag som vidner, og vidner har pligt til at tale sandt.
  3. Hvis du vælger at fortælle ledelsen om hændelsen, skal du være præcis med din beskrivelse. Du kan ikke senere rette et udtryk som eksempelvis: ”jeg sparkede eleven over skinnebenet” til ”jeg sparkede ud for at skubbe døren i, eleven kom imellem, og dermed kom jeg til at sparke på elevens skinneben”. Selvom det rent faktisk er det sidste, der skete, vil det første være det udsagn, som ledelsen vil være forpligtet på at gengive i en eventuel retssag.
  4. Lad være med at aflevere noget skriftligt om hændelsen inden du har talt med ÅLF.


Om seksuel berøring
På  B&U Intra kan du læse Århus Kommunes Vejledning : Respekt for grænser – om seksuelle overgreb mod børn.