Arrangementer og kurser Seniorarrangementer

Sommerudflugt til Ebeltoft 2024

Af Jonna Andersen

Traditionen tro var årets sommerudflugt fordelt på to dage med samme program.

Maltfabrikken tog imod os ved ”Ankomsten”, og de lokale maltpedeller guidede os rundt i de renoverede bygninger. Guiderne var meget dygtige til at fortælle om genopbygningen og det sammenhold, man har i byen for at skabe et kulturelt mødested. En del havde besøgt stedet før, men aldrig fået den fulde historie om maltens tilblivelse og de tiltag, der gennem tiden er foregået. Bygningerne fortæller deres egen historie, og dem er der mange af. Vi fik set det hele indefra, og udsigten mod byen og vigen fik vi fra toppen af bygningen.

Om eftermiddagen havde man på forhånd tilkendegivet, om man ville på Fregatten Jylland eller på Glas – museum for glaskunst, og besøgene var på egen hånd, men med alt betalt.

Museum Glas har ud over deres stationære samling en særudstilling ”Labyrinten” frem til november, og denne udstilling præsenterer kunstværker i planglas skabt ved hjælp af forskellige teknikker. Det er en meget flot udstilling med dygtige og anerkendte kunstnere.

Fregatten Jylland er også altid et besøg værd, og hver gang oplever man nye tiltag, når man træder ind i historien om krigen i 1864. Fregatten deltog i slaget ved Helgoland, og man kan følge matrosernes hårde liv ombord.

På Lundbergs Spisehus, som er en del af Maltfabrikken, spiste vi en veltilberedt og mættende frokost, og Karens Køkken bød på eftermiddagskaffe og meget lækker lagkage.

Dagene var meget hyggelige og med veloplagte seniorer, som også fik tid til snak og samvær på kryds og tværs.

Lærerkalenderen 2024-2025 blev uddelt ved denne lejlighed.

Tak til de deltagende og mange hilsener på arbejdsgruppens vegne