Lærerne stemmer ’ja’ til overenskomst

Ja til OK21
85,75 procent stemte ja og 14,25 procent nej til lærernes overenskomst for april 2021 til marts 2024. 48,5 procent af de stemmeberettigede medlemmer af Århus Lærerforening deltog i urafstemningen, der sluttede i morges.

Mens OK18 var præget af langstrakte forhandlinger med store demonstrationer, holdt OK21 den sædvanlige tidsplan og blev forhandlet i coronaens skygge med stor usikkerhed om den fremtidige danske økonomi. På landsplan deltog næsten 60 procent af Danmarks Lærerforenings medlemmer i urafstemningen, der sluttede i morges. Formand for Århus Lærerforening Dorthe Ryom Fisker er tilfreds med lærernes markante ja til overenskomstaftalen, men havde gerne set en højere stemmeprocent til urafstemningen.

- Rigtigt mange af vores medlemmer oplever et stort arbejdspres og mange har knoklet helt ekstraordinært under coronaen. Jeg forstår godt de medlemmer, der synes, at aftalen ikke var god nok. Men i lyset af pandemien og endnu uvisse konsekvenser heraf, har fokus været på at opnå en ansvarlig aftale, der sikrer reallønnen. Derfor er jeg meget glad for, at så stort et flertal bakker op, siger hun.

Det samlede OK21-forlig gælder for omkring 500.000 kommunalt ansatte. Derudover rummer overenskomstaftalen vilkår særligt for lærerne, bl.a. med generelle lønstigninger over de næste tre år på 5,29 procent. For alle DLF’s medlemmer bliver fritvalgstillægget forhøjet fra 0,83 til 1,38 procent, og børnehaveklasselederne får tildelt cirka 2.000 kroner mere om året.

Du kan læse mere om aftalen her: Overbevisende ja

Emner

Målgruppe