Vaccination: Hvis du selv skal vaccineres

vaccinebillede - sprøjte
I takt med at udrulningen af vaccinationsprogrammet tager fart, vil skoler og arbejdspladser opleve, at medarbejdere får mulighed for at blive vaccineret. Det giver anledning til en række spørgsmål vedrørende et eventuelt fravær i forbindelse med og efter vaccinationen.

Det er som udgangspunkt frivilligt, om en medarbejder vil vaccineres, og arbejdsgiveren kan derfor ikke normalt pålægge en medarbejder at blive vaccineret.

Når en medarbejder får mulighed for at booke tid til en vaccination, vil det være mest hensigtsmæssigt, at medarbejdere kan booke så hurtig en tid som muligt. Det kan betyde, at en mulig vaccinationstid kan være placeret i arbejdstiden. Da tjenestefrihed med løn til lægebesøg normalt kræver, at man enten er syg eller har en behandlingskrævende sygdom, så kræver det derfor en lokal forståelse på arbejdspladsen i forhold til mulighederne for bookning af vaccinationstider. Eftersom det er i alles interesse at få fremskyndet tidspunktet for vaccination, anbefaler Århus Lærerforening derfor, at medarbejderen sammen med lederen finder en løsning, så medarbejderen kan blive vaccineret hurtigst muligt.

Medarbejderen bør i videst muligt omfang søge en tid udenfor arbejdstiden. I tilfælde, hvor det ikke kan lykkes, og muligheden for vaccination forlænges, har Århus Lærerforening en klar forventning om, at lederen sammen med medarbejderen finder en god løsning. Tillidsrepræsentanten på arbejdspladsen vil i den næste tid også gå i dialog med ledelsen om gode rammer og vilkår for medarbejderne i forhold til mulige vaccinetider

Hvis medarbejderen oplever bivirkninger som følge af vaccinen og bliver uarbejdsdygtig, betragtes det som almindelig sygdom.

Emner

Målgruppe