Podcast: Coronaskolen – et nyt ideal for de mindste?

Podcast om corona
Ny podcastserie "Når arbejdsdagen får Corona" sætter fokus på trivsel og arbejdsmiljø i coronakrisen. I sjette afsnit møder vi lærer Mathias Henriksen fra Kragelundskolen.

Af Cecilie Winding

På mange skoler har coronakrisen ryddet skema og normale arbejdsgange. Mathias Henriksens 3. klasse er tilbage i skolen, men har en kortere skoledag og færre lærerskift.

- Skolen er lige nu præget af mere ro. Jeg oplever, at nogle af de elever, der normalt kan have det svært både socialt og fagligt, har fået det bedre i coronaskolen. Færre skift, færre voksne og færre fag at forholde sig til har gjort det godt for nogen elever, siger Mathias Henriksen om den periode, som børnene i det mindste klasser oplever lige nu.

I podcasten sætter Mathias Henriksen ord på, hvordan corona har ændret hverdagen for ansatte og elever på Kragelundskolen. Trods retningslinjer om afstand og håndvask har hverdagen siden eleverne kom tilbage i skolen været præget af langt mere ro, færre konflikter og gladere børn.

- I coronaskolen har vi mulighed for at fordybe os. Vi skal ikke nå noget inden for 45 minutter, men bryde skemaet op så det giver mening. Det er værd at overveje, om vi ikke bliver nødt til at sætte tempoet ned for særligt de mindste elever, der har brug for mere tid og nærvær, lyder det fra Mathias Henriksen, der dog ikke har de store forhåbninger til at skolen får mulighed for at lære af de gode erfaringer som coronaskolen har givet.

Afsnittene er at finde i din foretrukne podcastapp - SpotifyApple podcastGoogle podcastSoundcloud  - og hver torsdag udkommer et nyt afsnit. 

Podcast faktaboks

Emner

Målgruppe