Nye film om Aarhusaftalen skal styrke forståelsen

Aarhusaftalen Billede
Århus Lærerforening, BUPL Århus, FOA Århus, Aarhus Skolelederforening og Børn og Unge står bag to nye film, som skal øge forståelsen og gennemsigtigheden af arbejdstidsaftalen i Aarhus – også kendt som Aarhusaftalen.

I Aarhus er der en stærk fælles tro på, at vi finder de bedste løsninger for byens børn og unge gennem dialog. Parterne bag Aarhusaftalen har skabt to nye film i et håb om både at understøtte og styrke dialogen mellem ledelse og fagprofessionelle.
Filmene er relevante for pædagogisk personale på folkeskolerne i Aarhus, og de har til formål at skabe synlighed, overblik og gennemsigtighed i forbindelse med planlægningen af skoleåret.

”En arbejdstidsaftale er en meget kompleks størrelse. Med filmene håber vi, at kompleksiteten mindskes en smule, og at indholdet i aftalen bliver lettere tilgængeligt for de mange ansatte på århusianske folkeskoler,” forklarer formand for Århus Lærerforening Dorthe Ryom Fisker.

Videoernes udformning er simple grafisk facilitering, og det parternes håb, at det visuelle udtryk vil slå igennem ude på skolerne. 

”Håbet med filmene er, at så mange medarbejdere som muligt vil føle sig trygge og velinformerede i processen om planlægningen af skoleåret og arbejdstiden. Jo bedre forståelse der er af aftalen, desto bedre resultater kan der opnås med den,” siger Dorthe Ryom Fisker, formand for Århus Lærerforening.  

Du kan se filmene her: https://detvigoer.aarhus.dk/andet-vi-goer/personale/aarhusaftalen/

Emner

Målgruppe