ÅLF-medlemmer kan møde stjerneinstruktøren bag teaterforestilling om folkeskolen

Christian Lollike AT 08022024
Århus Lærerforening inviterer til medlemsarrangement i Aarhus Teater, hvor deltagerne kan se SKOLEKOMEDIEN og høre Christian Lollike fortælle om, hvordan han med lærernes hjælp har forvandlet folkeskolens tragedie til en komedie. Billetsalget åbner den 30. november.

”Læring, undervisningsplaner, fællesskab, mobning, stress, uddannelsesparathed, inklusion, trivsel, Aula … kravene til lærerne i den danske folkeskole er skruet op på max. Læreren ses som leverandør af ydelser, børn og forældre som kunder i dannelsesbutikken. Effektivitet, mere og hurtigere, tjep, tjep.”

Sådan indledes præsentationen af en kommende forestilling på Aarhus Teater, som stiller skarpt på livet i den danske folkeskole lige nu. Lyder det bekendt?

SKOLEKOMEDIEN har premiere den 1. februar 2024, og den 8. februar er det muligt at møde manden bag værket, dramatiker og instruktør Christian Lollike, som holder et eksklusivt oplæg for medlemmer af Århus Lærerforening. SKOLEKOMEDIEN er baseret på autentiske breve og fortællinger fra lærere og elever over hele landet.

- Måske er folkeskolen den vigtigste institution i det danske samfund. Det er her samfundet begynder. Alle er jo mærket af deres første skoleår. På den ene eller anden måde. Samtidig er det en institution, der har gennemgået en enorm forandring – og i de sidste 20 har det været genstand for forskellige omfattende reformer. Det er på tide, for mig, at gøre regnskabet op – og undersøge hvad der er på spil, siger Christian Lollike i et interview med Aarhus Teater.

Århus Lærerforenings formand, Dorthe Fisker, ser frem til at byde velkommen til et lidt anderledes medlemsarrangement:

- Det bliver hamrende interessant at se vores fælles arbejdsplads blive iscenesat på den her måde. Men jeg håber også, at SKOLEKOMEDIEN vil give anledning blandt politikerne til at overveje, om de bør investere flere penge i folkeskolen. Der er jo en grund til, at forestillingen bliver kaldt en vild komedie.

Arrangementet er lavet i samarbejde mellem Århus Lærerforening og Aarhus Teater. Efter oplægget med Christian Lollike er der aftensmad og visning af selve teaterforestillingen på Store Scene. Find mere info om billetsalget her.

Målgruppe