Arrangementer og kurser Seniorarrangementer

Foredrag med Nils Malmros

Foredrag med Nils Malmros trak fuldt hus.

Af Jonna Andersen

Nils Malmros indledte sit foredrag med at fortælle, at han troede, han skulle være møbelarkitekt efter at have fremstillet designerefterligninger af blandt andre Børge Mogensens møbler. Det var dog en film af Truffaut, der satte ham i gang med at lave film. Han skriver selv sine manuskripter og er selvlært filminstruktør, og hans første store film blev ”Lars Ole 5.c”. Hans film handler om ham selv i barndommen og i ungdomsårene i ”Drenge”, ”Kundskabens træ”, ”Kærlighedens smerte” og ”Kærestesorger”. Der blev vist gode filmklip, og ved hvert af dem fik vi en grundig forklaring på, hvorfor netop dette klip var interessant at vise.

Filmen ”Sorg og glæde” fra 2013 blev til på baggrund af en tragisk hændelse for Nils og hans kone. Der blev ikke lagt låg på denne triste historie, og her blev der vist et stærkt klip, som kunne underbygge, hvorfor filmen blev lavet. Nils Malmros har lavet flere end de her nævnte film og beskrev også dem for os.

Han startede som ung med at læse til læge, og efter godt og vel 20 år færdiggjorde han sin uddannelse.

Nils Malmros er en fortræffelig fortæller og formidler, og han formåede at fastholde sit publikum hele vejen. Det var virkelig en rigtig god oplevelse!