Arrangementer og kurser Seniorarrangementer

Rundvisning i Musikhuset

Musikhuset i Aarhus dannede denne gang ramme om Seniorklubbens arrangement mandag den 17. april 2023.

Af Jonna Andersen

Straks ved indledningen til rundvisningen blev vi mødt af en meget kompetent medarbejder ved navn Anders Hede. Han har været ansat i Musikhuset i 30 år og vidste, hvad han talte om.

Rundvisningen gik gennem store sal til scenen og de to sidescener og videre til gangen med kunstnergarderoberne. Her skulle vi lægge mærke til, at alle PH-lamperne på den lange mur var beskadigede. De er specialfremstillede og kan ikke repareres. Ødelæggelserne skyldes, at man har haft to kameler ind denne vej, og deres pukler ramte hver og én af lamperne. En sjov historie som blev fortalt med megen humor. Videre til symfonisk sal med det kæmpestore orgel og de mange finesser, der skal få lyden til at være bedst hver gang. I rytmisk sal kan stolerækkerne pakkes sammen, så der kan blive plads til dobbelt så mange.

Turen rundt i salene foregik stille og roligt, og Anders Hede gav sig god tid hvert sted. Hans behagelige og tydelige stemme trængte igennem til alle – og det gjorde hans små sjove fortællinger også. Han fortalte bl.a. om hvilket arbejde, der foregår inden en forestilling, samt hvad der kan ske bag scenen. Denne hyggelige eftermiddag sluttede i caféen, hvor vi fik sandwich og lidt at drikke til.