Ingen modregning for at hjælpe flygtningebørn

Ukrainsk flag skoletaske
Pensionerede lærere bliver nu ikke modregnet i deres efterløn eller pension, når de underviser ukrainske børn. Efter pres fra blandt andre Danmarks Lærerforening dropper regeringen modregningen af deres løn.

Nu er der godt nyt til lærere på efterløn og pension, som har meldt sig til at hjælpe skoler med at modtage ukrainske flygtningebørn.

Et bredt politisk flertal i Folketinget har nemlig besluttet at afskaffe modregningen for pensionister og efterlønnere, der ansættes eller tager ekstra arbejde i velfærdssektoren for at hjælpe ukrainske flygtninge.

Aftalen styrker dermed lærernes økonomiske fordele ved at arbejde samtidig med, at de får udbetalt efterløn eller pension.

Aftalen anerkender særlig indsats
Den nye aftale kan blive særdeles vigtig med tanke på, at omkring 43.000 ukrainere er flygtet til Danmark. Aarhus Kommune forventer på baggrund af dette omkring 2.400 flygtninge, hvoraf en del af dem vil være børn og unge, som allerede har eller vil skulle have adgang til de aarhusianske skoler.

Det glæder Århus Lærerforenings formand Dorthe Ryom Fisker, at Folketinget har fjernet modregningen for efterlønnere og pensionister, som træder til for at hjælpe med modtagelsen af de ukrainske flygtninge.

- Jeg synes, det er prisværdigt, at lærere, som har haft sidste arbejdsdag, er klar til at træde til med al deres erfaring og faglighed. Det er jeg glad for at politikerne også anerkender med den nye aftale, siger Dorthe Ryom Fisker.

Helt konkret gælder aftalen folke-, førtids- og seniorpensionister samt efterlønsmodtagere, der bliver ansat eller tager ekstra arbejde i velfærdssektoren for at hjælpe ukrainske flygtninge. Alene i Aarhus Kommune er der oprettet modtageklasser på 11 skoler. Aftalen vil gælde med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2022. 

Disse skoler står klar med modtageklasser for ukrainske børn:
Ellevangskolen
Skæring Skole
Skåde Skole
Kragelundskolen
Bavnehøj Skole
Samsøgades Skole
Skjoldhøjskolen
Strandskolen
Tilst Skole
Frederiksbjerg Skole
Næshøjskolen

Kilde: Aarhus Kommune